Hypotheekadvies: werkwijze & tarieven

Een verantwoorde hypotheek voor uw situatie

Marcel Meijerink: ‘Sinds 14 jaar werk ik in de hypotheekbranche. Ik heb ervaring opgedaan bij meerdere banken en hypotheekkantoren. In 2012 ben ik voor mezelf begonnen als zelfstandig hypotheekadviseur. Voor mij staat een goed en gedegen advies aan de klant centraal. Mijn motto luidt: als je eerlijk bent en in het belang van je klant denkt en handelt, bereik je het beste resultaat voor alle partijen. Het grootste compliment? Wanneer klanten mij aanbevelen bij andere mensen.’

Onze werkwijze

De hypotheekadviseur van Bruintjes en Keurentjes zet een duurzame relatie met u voorop. Daarvoor levert de hypotheekadviseur advies dat het beste bij u past: nu en in de toekomst.

De werkwijze van Bruintjes en Keurentjes Hypotheekadviseurs beslaat zes verschillende fasen:

  • Oriëntatiefase
  • Inventarisatiefase
  • Analysefase
  • Adviesfase
  • Uitvoeringsfase
  • Nazorgfase

Onze tarieven

Bruintjes en Keurentjes biedt hypotheekdiensten tegen transparante, vaste prijzen en uurtarieven. In het dienstverleningsdocument van Bruintjes en Keurentjes  vindt u de tarieven voor de meest voorkomende diensten. 

Een hypotheek afsluiten bij Bruintjes en Keurentjes

Een hypotheek afsluiten of advies voor uw bestaande hypotheek? Neem contact op met de hypotheekadviseur van Bruintjes en Keurenjes.

Oriëntatiefase

In de oriëntatiefase maakt u kennis met uw hypotheekadviseur. Uw wensen worden in kaart gebracht. Daarnaast maakt de hypotheekadviseur een globale berekening van wat u maximaal kunt lenen op basis van uw inkomen. En geeft hij een indicatie van de te verwachten maandlasten.

Inventarisatiefase

Vervolgens neemt u met uw hypotheekadviseur een aantal zaken wat uitgebreider door. Uw financiële situatie nu en straks. Uw gezinssituatie en toekomstplannen. Hoeveel zekerheid u wenst in te bouwen als het gaat om hypotheeklasten en risico’s. Met deze gegevens stelt de hypotheekadviseur de basis van uw persoonlijke financiële plan op. 

Analysefase

Aan de hand van het persoonlijke financiële plan onderzoekt de hypotheekadviseur of de door u geformuleerde wensen en doelstellingen juridisch, fiscaal en economisch haalbaar zijn. 

Adviesfase

De hypotheekadviseur verwerkt zijn advies in een rapport. Hierin staat onderbouwd op basis van welke financiële producten de hypotheekadviseur het plan voor u verder uit kan voeren. 

Uitvoeringsfase

Met uw akkoord gaat de hypotheekadviseur met uw persoonlijke financiële plan aan de slag. Hij neemt contact op met de door u gekozen hypotheekverstrekker, verzekeraar, notaris, taxateur en alle andere betrokkenen. In deze fase wordt uw hypotheek afgesloten.

Nazorgfase

Bij financiële producten zoals een hypotheek dienen zich in de loop van de tijd vaak veranderingen aan die om nazorg vragen. Bijvoorbeeld in uw persoonlijke situatie, maar ook in wetgeving, marktbrede wijzigingen of wijzingen op productniveau. Om ervoor te zorgen dat uw hypotheek blijft passen bij uw wensen en doelstellingen is nazorg van essentieel belang en zelfs in de wet vastgelegd (Artikel 4:20 WFT).


Bruintjes en Keurentjes biedt nazorg op uurtarief en via een maandelijks serviceabonnement. Meer weten? Download het dienstverleningsdocument of neem contact op met de hypotheekadviseur van Bruintjes en Keurentjes. 

Meer informatie?

Marcel Meijerink

Hypotheekadviseur

  050-3010080
  BEDUM

Neem contact op met de hypotheekadviseur via info@bruintjesenkeurentjes.nl of via de onderstaande keuzes.

Stel een vraag

* Verplichte velden

Bel me terug

Beschikbaar *
* Verplichte velden

Maak een afspraak

* Verplichte velden
Bruintjes en Keurentjes
Nieuwsbrief

Ontvang het exclusieve aanbod per e-mail